Direktlänk till inlägg 25 maj 2010

Confused moi?

Av Anniqa - 25 maj 2010 22:31

Jag måste då säga att jag bor på ett ganska så prydligt område.


Det är i stort sätt bara den lilla plätten utanför mitt köksfönster som är ofixad på hela Nymåla men det ska jag ta tag i snarast. Kanske i morgon, eller dan efter det...

Den här plätten är mest använd av grannarnas hund. Hon gillar att ligga och klia sej i gräset och har ofta med sen nåt litet ben som hon verkar ha mest för att verka märkvärdig. Hon gnager inte nämnvärt på dem men är väligt stolt och mallig över dem.


Min bil är inte direkt prydlig. Det är en f.d röd Volvo 460 med trasig takbox. Har lagat takboxen med silvertejp men nu har den lossnat också så jag har dragit en rem runt hela skiten för att locket inte ska blåsa av. Den är som sagt f.d röd. Lystern och glansen är borta och någon kallade den en gång för "hallonröd". Ni vet såna där matt, blekt röda hallon.. GÖTT.


Nåja, idag när jag åkte hemåt efter att ha handlat en del körde jag över en redigt stor kvist som av nån anledning låg mitt i vägen. Den åkte med hela vägen hem och upp mellan husen eftersom jag hade en massa som skulle ur och i bilen som vanligt. Det skraaaapade fint av den där och jag tror faktiskt att den kan sitta kvar fortfarande. Jag bekymrar mej inte så mycket över den för jag ska besikta bilen på fredag och är grenen kvar då får de helt enkelt plocka bort den åt mej då. De som har grop!


Nåja. När jag stannade till här utanför med kärran kom grannen med hunden ut. Och såklart även hunden med ett nytt och STORT ben. Jag snackade lite med grannen och stressade på med ur och i plockandet och så hör jag honom säga "här!" och sträcker fram en skiva skinka. Han ÄR väldigt trevlig och generös den här grannen så jag vill ju inte verka otacksam utan tar ut tuggummit ur munnen och ska precis till att ta emot skinkan när han säger att ..."ja det var ju förståss till Tessa men... det är klart..."


Eftersom jag är lite uppe i varv för det mesta så registrerade inte min hjärna rikigt hur situationen var så jag står liksom kvar och väntar på att få den där skinkskiva i alla fall. Den var smaskig kan jag säga men sen får jag syn på jycken. Hon sitter nu en bit bort och ser helt bortkommen ut. Grannen har tack och lov en bit skinka kvar, som han tydligen har gömt för mej och försöker få hunden att komma och ta den. Hunden är förnärmad, snuvad, grundlurad och sviken och sitter kvar och ser helt tom ut i blicken. Till sist kommer hon i alla fall och tar skinkan men jag tror det kan dröja ett tag innan hon och jag får tillbaka den fina relation vi en gång hade.


Sen stressar jag vidare. Hämtar med en matlåda och åker med den skrapande grenen runt heeela nymåla. Många är ute och grejar nu men jag kör så sakta och fint. När jag väl är ute på vägen börjar jag fundera över var tusan jag gjorde av matlådan. Stannar och kollar och JAPP, den stod kvar på taket.


Det är det som är det fiffiga med att inte vaxa bilen. man kan ha saker på taket utan att de kanar av!


Nu har jag varit och kokat hela kvällen och är rätt trött. På väg hem började jag tänka på dagen, eftermiddan och kvällen och INSÅG hur oerhört förvirrad jag är! Såg hundens tomma blick framför mej och skrattade så jag höll på att krocka.


Tror jag måste försöka sova lite mera.


Och köpa skinka till grannhunden.


Och ta bort grenen under bilen före fredag.


Eventuellt dra ner på kaffet...

 
 
Ingen bild

Ulrika

26 maj 2010 07:01

Hahaha, jag skrattar ihjäl mej! Du är helt sanslös!! Nu när Småstadslivs filmerna nått sin kulmen vore det väl passande med något nytt tyckerj jag. Varför inte "Q på Nymåla" ???
Tack för underhållningen!

 
Ingen bild

Mia

26 maj 2010 21:53

Jag tror jag dör!! Försökte läsa högt för Stefan men det var inte lätt mellan skrattatacker och med tårarna rinnande! Har inte sett Småstadsliv, men Q på Nymåla skulle jag se premiären på garanterat!!!

 
anniqa

anniqa

26 maj 2010 22:57

Uppdaterning:
I morse när jag kom uthastade satt grannen (han som bjuder på smörgåsmat) ute vid postlådan och väntade på mej i en solstol. Med sej hade han hustrun i morgonrock och jycken som måste vara både proppmätt och mutad för hon kom faktiskt och hälsade på mej. Jag har börjat projeket med gräsplätten men blev tack och lov hejdad i min iver av några regndroppar.

http://anniqa.bloggagratis.se

 
Ingen bild

lena

27 maj 2010 06:54

Underbart, den här tar jag med till tanterna på jobbet, de har väntat på en uppföljare till trattisen...

 
Mats Århammar

Mats Århammar

13 oktober 2010 23:09

Du är bra rolig du Anniqa! ;-)

http://arhammar.nu

Anniqa

14 oktober 2010 12:23

Tack desamma Mats :O)

 
Anna

Anna

17 oktober 2010 20:30

Detta blogginlägg bjöd på kvällens skratt för min del :D

http://knejs.wordpress.com

Anniqa

18 oktober 2010 19:06

haha, ja jag skrattade själv så jag grät när jag insåg hur snuvad grannens hund kände sej på skinkan. nu är vi i alla fall vänner igen :o)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anniqa - Fredag 8 mars 06:24


SÖNDAG Knut träffar sin kompis Emma på simskolan (babysim, men det låter så barnsligt säger Knutte...) Knut och Emma hälsar på varann och snackar ut om vad som hänt sen sist. Det kan vara vad de fått smaka för konstig mat, hur de upplever att...

Av Anniqa - Lördag 27 jan 10:00


Det ÄR allt lite bökigt att veta vad som är vad i hyllorna på affären här i Geneve men även här hemma i hyllor och skåp då det här är den fransktalande delen av landet och de envisas med att skriva etiketter och annat på franska. -Rätt logiskt med ta...

Av Anniqa - 2 oktober 2023 16:19

Hittade en liten sak jag skrivit om resan till Kreta 2004  i en mapp döpt "NOSTALGI" i min dator.   Jag, barnets far och dottern nästan 12 år drog iväg på semester till Kreta och med oss hade vi även mamma/mormor. Det var en trevlig resa med myck...

Av Anniqa - 10 juni 2023 07:18

Jag sov bra även denna natt på soffan och Jennie sov också skönt med behaglig temperatur i sovrummet. Jag hann med en kopp kaffe och nåt varv på stickningen innan jag hörde hur Jennie var i farten med att packa upp mera kläder och saker. Jag hade riv...

Av Anniqa - 10 juni 2023 07:12

Jag sov som en stock.   Svalt och skönt och jag behövde inte oroa mej för att störa Jennie med mitt snarkande. Så otroligt irriterande med folk som snarkar och nu är jag rädd att jag blivit en av dem som irriterar. Det krävs liksom inte mycket fö...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards