Direktlänk till inlägg 8 juli 2012

Söderhamnsveckan 2012

Av Anniqa - 8 juli 2012 17:57

Den ena brorsan har köpt sej en stuga i fjällen och vi har hållt oss så pass väl med den familjen att vi fått varit där och njutit av deras sällskap, stugan och fjälluften två gånger. Senaste gången var från brorsans födelsedag den 26:e december och över nyår. Superkul hade vi och det är attans trivsamt att få rå om varann sådär under några dagar. Det blir liksom en speciell stämning när man turas om med matlagning, åker lite skidor, går och badar, spelar spel och kort sagt umgås och aktiverar sej varvat med slöande och slappande.


Ur denna känsla föddes idén till "Söderhamnsveckan". Jag tänkte att jag liksom ville bjuda tillbaka lite och istället för fjällvärden skulle miljön bli vårt hem, Söderhamn och dess omnejd. De andra syskonen och morsan kopplades in på det hela, vi fick till ett veckoslut som passade alla och sen sparkade vi igång. Just att vi kallade det för söderhamnsveckan var mest för att broder H blev stressad av bara tanken att behöva umgås med oss andra i en hel vecka :o)


Starten gick kl 17.00 i torsdags med enkel mat hos oss och sen har vi hunnit med att vara på Trivselkväll på Berget med Christer Sandelin som artist (nåja...) och de modigaste av oss (jag tex... ) var upp i tornet på Oskarsborg. Sen har vi varit till Stenö och badat i havet (nåja... broder H och ungarna badade). Bruna som pepparkakor eller kanske röda som kräftor blev vi och efter ett köande till duschen stack vi över till broder G som bor 150 meter bort på barhäng och supergod mat, tipspromenad och sång och spel (som jag missade för jag gick hem å tvingade morsan i säng och hamnade i säng själv med).


Kvart över 8 på mornarna har de som varit sugna tagit en morgonpromenad och först trodde jag att jag skulle bli själv på prommis men varje morgon var vi en imponerande klunga som traskade iväg och tittade på stadens promenadvägar. Lilla h, broder Hs son pinnade på i samma tempo som oss andra både igår och i morse och igår tog han lika långa steg som han som jag bor ihop med. Den gossen är 187 lång, lilla h är 130 lång och deras steglängd var typ lika. Kul att se och då var promenixen på 6 kilometer drygt. Rapp gosse det där!


Igår var det korvgrillning i Ålsjön på förmiddagen, följt av golf på korthålsbanan, sen grillning och frågesport OCH till sist kom jag ihåg att ta fram min julklapp -sockervaddsmaskinen! Succén var ett faktum och alla upp till 44 års ålder flockades med blompinnar för att sno ihop sockervaddstussar. Vi testade att ha i lite eterisk olja från pepparmynta och apelsin också och det var baske mej inte så pjåkigt! Lilla h rundade av aftonen med att göra eget Bregott av grädden som blev över efter desserten. Supergott blev det och för den som undrar så gå gör man smör (eller köper färdigt smör) som man sen mixar med rapsolja och vatten och sen saltar efter smak och humör.

Jag har säkert glömt en massa saker vi gjort som en sak som jag kom på nu....
Brodern och svägernskan var och handlade grillsaker igår och morsan åkte med i deras bil. Morsan var inte sugen på att gå med in i affären utan stannade i bilen. Brorsan låste av gammal vana och efter några minuter var det varmt som tusan i bilen. Morsan försökte alltså öppna fönstret och fick därmed igång larmet på bilfan! TUUUUT TUUUUT TUUUUT TUUUUUT... lät det och där satt hon inlåst i värmen och fick försöka gömma sej så gott det gick :o)

...Ja, sen hade ju dottern en demo av kosmetika som hon säljer också!

...Jomen sen spelade ju brorsdottern in en låt som hon sjöng i broder Gs studio!!!

...


Det kommer nog flera rapporter om de här dagarna men nu har alla åkt hem och jag ser redan fram emot Söderhamnsveckan 2013!



 
 
anniqa

anniqa

9 juli 2012 12:24

JO!! Jag glömde ju även berätta om sång och dansuppvisningen hemma hos broder G. Brorsdottern V och hennes kompis sjöng några låtar för oss varav den sista var eget material. HUR BRA SOM HELST!!! Sen dansade V för oss där mellan poolen och baren. Fränt och proffsigt! Gud vilka duktiga ungar det finns!

http://anniqa.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anniqa - Fredag 8 mars 06:24


SÖNDAG Knut träffar sin kompis Emma på simskolan (babysim, men det låter så barnsligt säger Knutte...) Knut och Emma hälsar på varann och snackar ut om vad som hänt sen sist. Det kan vara vad de fått smaka för konstig mat, hur de upplever att...

Av Anniqa - Lördag 27 jan 10:00


Det ÄR allt lite bökigt att veta vad som är vad i hyllorna på affären här i Geneve men även här hemma i hyllor och skåp då det här är den fransktalande delen av landet och de envisas med att skriva etiketter och annat på franska. -Rätt logiskt med ta...

Av Anniqa - 2 oktober 2023 16:19

Hittade en liten sak jag skrivit om resan till Kreta 2004  i en mapp döpt "NOSTALGI" i min dator.   Jag, barnets far och dottern nästan 12 år drog iväg på semester till Kreta och med oss hade vi även mamma/mormor. Det var en trevlig resa med myck...

Av Anniqa - 10 juni 2023 07:18

Jag sov bra även denna natt på soffan och Jennie sov också skönt med behaglig temperatur i sovrummet. Jag hann med en kopp kaffe och nåt varv på stickningen innan jag hörde hur Jennie var i farten med att packa upp mera kläder och saker. Jag hade riv...

Av Anniqa - 10 juni 2023 07:12

Jag sov som en stock.   Svalt och skönt och jag behövde inte oroa mej för att störa Jennie med mitt snarkande. Så otroligt irriterande med folk som snarkar och nu är jag rädd att jag blivit en av dem som irriterar. Det krävs liksom inte mycket fö...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards