Direktlänk till inlägg 9 november 2013

Men vilken jävla dag!

Av Anniqa - 9 november 2013 23:22

I natt sov jag både lite och uselt.

När jag gick och la mej var nog klockan närmare halv 2 och när klockan ringde halv 6 kändes det som att jag inte sovit en blund. Det är klart jag har vilat, men inte fan var jag pigg idag inte...

Jag brassade iväg till Borlänge för att vara med på en mässa som jag först anmält mej till och betalat. Sen fick jag ett mail där arrangören berättar att de tänker byta datum men då skulle det krocka med en annan och inarbetad mässa för mej så jag var tvungen att tacka nej. SEN får jag ett nytt mail där jag får veta att de flyttar mässan igen eftersom DE inte vill krocka med IKEAS öppningsjippo här i Borlänge. Efter en massa turer hit å dit tackar jag i alla fall ja till mässan.

När jag kom fram till mässhallen var det väääldigt folktomt och jag hittade liksom ingen ingång! Morgontrött och småtjurig blev jag lätt irriterad över dålig skyltning men till sist kom jag in i hallen och kunde bygga montern.

Det var för all del en trevlig dag men det var klent med besökare så visst slog mej tanken att jag kanske skulle ha stannat hemma och gosat med den snygga killen jag bor ihop med och katterna istället men jag fick många trevliga samtal med andra utställare framförallt så det var en rätt ok dag.

Klockan 5 stängde mässan och klockan 6 stänger IKEA. Jag kastade mej i bilen mot IKEA och ilade igenom hela nya fina IKEA-butiken och fick tag på det tyg jag ville ha och fick hyllnummer på tag-själv-lagret för den hatthylla jag ska ha i massagerummet. Det är en svart, 60 cm bred hylla.

När jag väl tagit mej till tag-själv-lagret var klockan kvart i stängning och en trevlig pojkröst ropade ut i högtalarsystemet att vi borde ta oss mot kassorna. Problemet var bara att min hylla inte fanns på angiven plats. Den vita hyllan fanns men inte min svarta. Jag gick ut på IKEAS app och kollade och enligt den skulle 4 hyllor finnas i Borlänge.

Jag försökte söka på en monitor men blev så jädra stressad av att det var stängningsdags att jag tog till livlinan "fråga en ur personalen". Det visade sej då att just den svarta hyllan skulle hämtas på det där stället utanför kassorna där man hämtar matsalsbord, bäddsoffor och annat skrymmande.

Fort fort försökte jag ta mej igenom betalningen och valde då snabbkassan där man fixar allt själv men eftersom denna dag inte har varit den bästaste dagen i mitt liv så hakade det upp sej med den ena tygbunten. Personal kallades in och även personalen gick bet. Personalen försökte lite till och till sist fick jag betala för mej och hetsade vidare mot hyllutlämningsstället.

Där gick det seeeeegt.

Vid halv 7, en halvtimme efter stängning var jag i alla fall ute på parkeringen och hade då ett litet ärende åt min f.d chef som glömt lite grejor som jag lovat hämta upp på ett litet hotell här i Borlänge.

Jag knappade in adressen på GPS:en som tog mej till ett mörkt industriområde. Jag fick sätta mej och leta efter nya koordinater för att hitta fram och väl framme möttes jag av en helt frågande kille i receptionen som inte hittade grejorna. Jag ringde glömska damen men fick inget svar. Gossen letade vidare å sen ringde chefen upp och sa att grejorna fanns i ett rum som en bekant av henne hyr för behandlingar på hotellet. Lite bristade info från början där kan man väl säga... Gossen på hotellet trollade fram grejorna och nu skulle jag bara ta mej till Kupolen för jag bokat rum.

Kupolen är stor och rund. Det visade sej vara omöjligt att hitta ingången till hotellet. Det regnade och jag blev på flera sätt surare och surare när jag åkte runt kupolen och hoppade ur bilen här å där för att kunna lista ut vart jag skulle få sova. Till sist ringde jag den rara gossen jag bor ihop med för att få hjälp att hitta in. Gossen gick bet. Jag tog mej in på ICA på kupolen och blev en glad en när jag fick syn på en Securitasvakt.

Securitasvakten visste inte heller var hotellingången fanns men det gjorde en av ICA killarna! "Gå åt vänster tror jag det blir utanför vår ingång, förbi blomsteraffären och en bit till så tror jag att det är där...."
Jag följde beskrivningen och där var det ju!!!!



Dörren var låst.


Jag tryckte på porttelefonen och fick veta att receptionen var stängd men att man fått all nödvändig info via bokningsbekräftelsen. Jag letade fram bokningsbekräftelsen jag fått på mailen men kom ändå inte in. Jag ringde gossen hemma dom fick snoka i min mail men ingen hemlig kod hittades. Mitt i detta dök en liten herre upp och han fipplade snabbt in uppskattningsvis fyra siffror och porten öppnades för honom! "Men HALLÅ, hur fick reda på koden!?" frågade jag och herren sa lite sådär självklart "ehhh...den fick man väl med bokningsbekräftelsen"


Jag stod kvar ute i regnet och rusket och se på tusan, en ny vakt dök upp!!! Och han skulle in genom dörren jag inte fick upp!!! Och han släppte in mej!!!!!

Det var bara det att där krävdes en NY kod för att komma åt kortet för att komma in i rummet.... Ingen personal fanns bara en kal korridor med en låda med kodlås.

Efter ett jädra trasslande insåg jag att den middag jag bestämt att jag skulle äta med trevliga kollegor från mässan inte skulle bli av så jag ringde och avbokade den och bad gossen hemma boka ett NYTT rum på samma ställe för att se om vi kunde få nån liten trevlig kod på nåt sätt. Ingen kod dök upp varken på mail eller SMS och till sist ringde jag hotellet jag besökt tidigare i afton förvaret hämta kvarglömda saker och som tur var för mej fanns det ett rum till mej! 

Jag stack in på ICA och köpte sallad och godis och sen åkte jag tillbaka till hotellet. När jag står och checkar in får jag ett SMS med koder till kupolen!!!!

Jag stannade kvar på det hotellet med personal och nu har jag duschat lääänge, mumsat sallad, choklad, chips och en liten vinslatt. Nams!!! Men efter så mycket snask måste man ju borsta tänderna noga som bara den och det gjorde jag med den lilla lilla tandkrämstuben som kom som reklamen för ett tag sen. 


Den jävla lilla tuben visade sej innehålla färg som skulle kunna räcka för att färga alla de sju haven blåa och just nu har jag en tokblå tunga, lika blått tandkött och blåa läppar.

Skitdag! Godnatt på er!



 
 
Ingen bild

Birgitta Norén

10 november 2013 01:56

Har nyss fikat med Håkan Nyström och jag berättade naturligtvis att man kan boka behandlingar hos dig. Då kom vi fram till att det måste vara väldigt länge sen du bloggade och att vi saknade dina berättelser. Den här har vi nog kunnat avstå ifrån dock. Man ska inte behöva ha såna dagar! Hoppas verkligen fortsättningen blir bättre.

Anniqa

12 november 2013 14:34

Tackar tackar! Säga vad man vill om såna här skitdagar, men de är väldigt berikande!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anniqa - Fredag 8 mars 06:24


SÖNDAG Knut träffar sin kompis Emma på simskolan (babysim, men det låter så barnsligt säger Knutte...) Knut och Emma hälsar på varann och snackar ut om vad som hänt sen sist. Det kan vara vad de fått smaka för konstig mat, hur de upplever att...

Av Anniqa - Lördag 27 jan 10:00


Det ÄR allt lite bökigt att veta vad som är vad i hyllorna på affären här i Geneve men även här hemma i hyllor och skåp då det här är den fransktalande delen av landet och de envisas med att skriva etiketter och annat på franska. -Rätt logiskt med ta...

Av Anniqa - 2 oktober 2023 16:19

Hittade en liten sak jag skrivit om resan till Kreta 2004  i en mapp döpt "NOSTALGI" i min dator.   Jag, barnets far och dottern nästan 12 år drog iväg på semester till Kreta och med oss hade vi även mamma/mormor. Det var en trevlig resa med myck...

Av Anniqa - 10 juni 2023 07:18

Jag sov bra även denna natt på soffan och Jennie sov också skönt med behaglig temperatur i sovrummet. Jag hann med en kopp kaffe och nåt varv på stickningen innan jag hörde hur Jennie var i farten med att packa upp mera kläder och saker. Jag hade riv...

Av Anniqa - 10 juni 2023 07:12

Jag sov som en stock.   Svalt och skönt och jag behövde inte oroa mej för att störa Jennie med mitt snarkande. Så otroligt irriterande med folk som snarkar och nu är jag rädd att jag blivit en av dem som irriterar. Det krävs liksom inte mycket fö...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards