Direktlänk till inlägg 19 november 2013

Ekorrefasoner

Av Anniqa - 19 november 2013 09:10

Jag har aldrig haft sådär jättebra ekonomi. Stundtals har den varit rent av dålig... Men något som det alltid har funnits där jag bor är MAT!


Gossen jag bor tillsammans med har förmodligen haft mycket mera pengar i sin plånbok under hela sitt liv men om man gör som jag och flyttar hemifrån när man är 16 och väljer att hanka sej fram på minde välbetalda jobb så blir det ju liksom lite småfattigt. MEN KUL!


Innan vi flyttade ihop så brukade jag förundras över hur man kan ha så LITE mat hemma som han hade. Om man öppnade frysen så såg man rena fina hyllor och på en hylla eventuellt ett paket pytt i panna, på nån annan hylla hamburgare. Sen var det klart!


Inget mer!!!


Frysens största uppgift var att producera is till fredagsdrinken eller en kall läsk. I kylen hittades det typ en burk gammal sill, messmör, vanligt smör och läsk till fredagsdrinken ni vet...


Hos mej och dottern stod HAN å anda sidan och förfasades över hur man kunde proppa in så MYCKET mat i en kyl/frys... skafferi. 


Mitt rekord ligger på att totalt ha 19 kg kyckling hemma i form av filéer, hela kycklingar och kycklinglår. Det kan jag hålla med om kanske är i överkant i ett hushåll på två personer men annars så vill jag gärna ha basen hemma dvs kyckling, lax, broccoli, bröd, klyftpotatis, riven ost, dill, ett antal färdiga matlådor (helst hemgjorda) glass, köttfärs.... I kylen bör man ha lite bra att ha grejor som buljong eller fond (ta båda delarna), diverse såser som chilisås, tacosås, mera tacosås, soja, grädde, mjölk, smör, ost, messmör, skinka, grönsaker....  jamen ni hajar. Man ska liksom kunna få ihop några måltider av det man har hemma.


Nu har vi bott i det här huset i över 2 år och det som jag inte gillar är frysen. Den är så larvigt liten och opraktisk att man nästan drivs till vansinne av den! Den är för all del ganska snygg men jag anser nog att prio ett när det gäller frysar är att kunna stoppa in saker i den utan att de ramlar ut lika fort.

Den fåniga frysen har en ismaskin som vi tog bort på momangen eftersom den stjäl så attans mycket plats. Gossen darrade lite på läppen men det var han som monterade bort den.
Fortfarande anser jag att det är dåligt med plats på insidan av frysen om man ser på hur pass stor den ändå är på utsidan. Man har ju liksom inte samma format på alla burkar man stoppar i en frys och det gör att det blir jääävligt ostabilt när man staplat om eller tagit nåt som stod underst. Jag kommer att tänka på ett spel som vi brukar spela när vi är i fjällen med brorsans familj när jag öppnar dörren till frysen!

Ni vet det där spelet när man har en massa träpinnar staplade som ett torn och sen ska man ta bort pinnar långt ner utan att tornet rasar...


  
Kul spel som jag är usel på. Lika usel som jag är på att hålla ordning i frysen!

 

Gossen skyller på mej att det är så här tramsigt i frysen och jag morrar att "man måste väl för fan kunna ha mat i en frys!"


Den förra ägaren till huset gick nog också bet med frysfan eftersom det står en sån där gammal hederlig frys ute i garaget. Där finns det möjlighet att placera mera långtidsförvaringsprojekt såsom rabarber, svamp, kålpudding (som gossen vägrar äta) och lite bröd om man råkat köpa för mycket. Det är ju bra att den där extrafrysen finns men det känns ju ändå helt sjukt att man har en frys inne som inte man får in sina viktiga saker i och så fort man varit och släppt loss i frysdiskarna måste man klättra ut i garaget över kartonger, maskiner, däck, marknadsställning, pirror, krattor, spadar... Värsta vildmarksexpeditionen ju! Man bör inte ge sej in i vårat garage utan livlina om man är ensam!


Hur som haver så har vi beställt ny kyl/frys och i väntan på dessa har vi givit oss på "operation äta upp det vi har".

Det finns ju lite att ta av och när jag drog igång att inventera frysarna så gav sej gossen på skafferiet!


Där blev det lite jobbig stämning igen då han anser att jag köper för mycket konstiga fröer och gryner medans jag anser att han har ett sjukt förhållande till ströbröd! 3 paket ströbröd är väl ändå att ta i! 


I går kväll satt jag och googlade på recept som skulle kunna lösa våra problem då det gäller vissa överskott. 

Tex googlade jag på "rabarber + ströbröd". Idag känner jag mej sjukt sugen på att baka nåt eftersom jag sett vad mycket kul vi har i alla skåp men med tanke på hur lite bakat det går åt i det här hemmet så finns risken att det bara hamnar i frysen så jag får helt enkelt behärska mej. Men en liten rabarberpaj ska jag nog ta och sno ihop i alla fall! Då gör man nämligen av med lite vaniljsås också som finns i skafferiet. 


På tal om skafferiet! Det hittades ett paket brylépuddingmix som jag ska ta som efterrätt till kålpuddingen nästa vecka när gossen är borta. Vilken brakmiddag! Det är bra med små överraskningar!   


Ja, ni kanske är sugen på att se hur det ser ut i vår hopplösa frys?!
Här har vi den. 


 






 
 
Ingen bild

Thorborg

19 november 2013 11:05

Men du, jag vet hur du kan baka och slippa lägga det i frysen...
Skicka med Gossen till jobbet. :) Bra idé va!!! *mums*

Anniqa

19 november 2013 23:22

Jamen toppen! När jag drar igång med stora lussebullsbaket brukar det bli jädrigt trångt i frysarna och sen blir de fågelmat framåt vårkanten.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anniqa - Fredag 8 mars 06:24


SÖNDAG Knut träffar sin kompis Emma på simskolan (babysim, men det låter så barnsligt säger Knutte...) Knut och Emma hälsar på varann och snackar ut om vad som hänt sen sist. Det kan vara vad de fått smaka för konstig mat, hur de upplever att...

Av Anniqa - Lördag 27 jan 10:00


Det ÄR allt lite bökigt att veta vad som är vad i hyllorna på affären här i Geneve men även här hemma i hyllor och skåp då det här är den fransktalande delen av landet och de envisas med att skriva etiketter och annat på franska. -Rätt logiskt med ta...

Av Anniqa - 2 oktober 2023 16:19

Hittade en liten sak jag skrivit om resan till Kreta 2004  i en mapp döpt "NOSTALGI" i min dator.   Jag, barnets far och dottern nästan 12 år drog iväg på semester till Kreta och med oss hade vi även mamma/mormor. Det var en trevlig resa med myck...

Av Anniqa - 10 juni 2023 07:18

Jag sov bra även denna natt på soffan och Jennie sov också skönt med behaglig temperatur i sovrummet. Jag hann med en kopp kaffe och nåt varv på stickningen innan jag hörde hur Jennie var i farten med att packa upp mera kläder och saker. Jag hade riv...

Av Anniqa - 10 juni 2023 07:12

Jag sov som en stock.   Svalt och skönt och jag behövde inte oroa mej för att störa Jennie med mitt snarkande. Så otroligt irriterande med folk som snarkar och nu är jag rädd att jag blivit en av dem som irriterar. Det krävs liksom inte mycket fö...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards