Direktlänk till inlägg 23 mars 2016

Lurigt värre

Av Anniqa - 23 mars 2016 21:54

Telefoner.


Man kan ju liksom nästan inte leva utan dem men i mitt fall skulle de kunna orsaka en för tidig död känns det som ibland. 


För några år sedan kom Izettle och eftersom jag är företagare och flänger på lite marknader och mässor då och då kändes det som en bra idé att skaffa den typen av kortbetalning. Izettle kopplas till mobilen och gör att du bara betalar då du använder kortbetalning och inte annars. Perfekt! För att kunna använda Izettle krävdes det från början att man hade en Iphone och då var jag inte sämre än att jag köpte mej en sådan. 


Snål och lite fattig som man är tyckte jag det var lite mastigt att betala hela mobilen på en gång så jag band mej vid ett abonemang på två år och fick då pytsa in pengarna lite pö om pö under dessa två år. Dumt tycker några, smidigt tyckte jag. Denna mobiltelefon funkade superbra och allt var frid och fröjd. Sen gick de två åren och nya möjligheter öppnade sej, som att man skulle kunna göra samma sak igen tex! Alltså, få en ny mobil, binda sej på två år och sakta men säkert betala av luren i fråga. Jag tog en Iphone igen.


Ni har sett dem.

Dagens mobiltelefoner.

De är liksom gjorda av glas och har ingen som helst skyddsutrustning med vid köp. Det bygger på att man antingen är oooooerhöööört försiktig eller att man bums köper något som gör att telefonen tex klarar av att ramla från sängen och ner i golvet lite då och då. Jag är inte ooooooerhört försiktig så jag köpte nåt gumerat jox som jag satte på telefonen. När jag pratade med morsan sa hon att det inte hööördes vad jag sa men eftersom hon hör superdåligt tänkte jag att det var hon som hade snålt med ljud uppdraget på hörapparaterna och babblade på. Så noterade jag att folk sa "VA?" väldigt ofta och till sist pratade jag med sambon i telefon och då säger han att morsan har rätt; det hördes inte vad jag sa. Det lät som att jag mumlade/inte pratade ur skägget riktigt liksom. 


Jag ringde således Telia och berättade att jag fått ett måndagsexemplar.

Gossen jag talade med hävdade att det berodde på det gumerade skyddet jag köpt och han menade att jag köpt det av en icke seriös handlare. Jag köpte då ett nytt skydd av en som jag ansåg vara en seriös handlare. Mumlandet/skäggpratet fanns kvar även med detta skydd. Det blev liksom mer och mer att jag chansade och körde utan skydd och såklart tappades telefonen till sist en gång för mycket och sprack. Detta skedde nån dag innan jag skulle iväg på mässa och jag var i desperat behov av att ha med mej min telefon för kortbetalningens del. I denna stad kan man inte lämna in mobilen på lagning på korrekt sätt så jag kontaktade en lokal förmåga som mot några hundralappar för arbetet och några flera hundralappar för delarna bytte glas. Det kostade i det närmaste tusen spänn men var snabbt fixat. Glad var jag. 

 
Tråkigt nog försvann inte defekten som telefonen hade från början utan jag fick fortsätta att slita av skyddsgrejorna (vid det laget hade jag köpt på mej ett gäng olika ska ni veta) såfort telefonen skulle användas och JAJAMENSAN, jag tappade den ute på gården precis när vi fått fint och lagt nya stenar på gården. Stenhårt var det och jag kontaktade åter igen samma gosse som glatt bytte display igen. Nu började hela telefonen kännas ganska glapp och jag blev mer och mer noga med de där skydden. I augusti 2016 går min bindningstid ut och då har jag även betalat färdig på samma telefon och jag vill liksom ogärna kosta på mej en ny telefon före jag betalat denna som orsakat mej så mycket krångel och bök. 


Telefonen började bli riktigt ful nu. Den glappade som bara den, hemknappen hade lossnat och blivit ersatt av en tejpbit. När tejpen blivit dålig satte jag dit mera tejp och ett tag hade jag den i en sån där kirurghanske för den var så rasslig. Hela tiden har jag betalat på en försäkring och funderade då och då på om det kunde vara ide att kontakta Telia för att kolla upp hur man skulle kunna lösa min situation igen men tiden har liksom inte funnits.

En dag i november 2015 hade jag telefonen med mej när jag borstade tänderna. Jag la den, med gummerat skydd OCH med ett sk. helikopterglas (som jag köpt för en par hundra) över displayen på handfatet och så petar jag till den så den ramlar ner på badrumsmattan. DÄR tog livsenergin slut i den telefonen. Det var helt kört att se nåt alls på displayen och jag försökte åter igen kontakta Telia då jag liksom böjrade ledsna på att lägga ut en massa pengar på den här trasiga jäveln. 2x1000:- på displaybyten dryga tusingen på olika skyddande åtgärder. Det var en jääävulks väntetid för att ta sej fram på chatten, ringa var uteslutet då det liksom var mitt ärende att telefonen givit upp, maila var inte att tänka på då det var 48 timmars svarstid och jag är en otålig lymmel.


För att göra en lång historia kort så trasslade jag på med det där nån dag, sen tvingade jag gossen jag lever med att trassla vidare och sen blev telefonen bara liggande eftersom det liksom inte gick att få till någon bra lösning. Den gamla mobilen skrämdes igång och den har jag haft sen dess. 


För nån vecka sen fick jag för mej att göra ett litet försök med detta igen. Jag har ju ändå en försäkring som jag fortsatt att betala på så jag ringde Telia som hänvisade till deras försäkringsbolag som hänvisade till att jag skulle göra en anmälan via deras hemsida och så pratade jag med folk hit och dit och skrev i chattar och hade mej och till sist så verkade det som att jag minsann skulle kunna få fanskapet lagat på ett korrekt sätt trots allt. 
Bara att lämna in den i närmaste butik... som ligger i Gävle eller Hudiksvall.


OK.


Vi skulle ändå fara till storstan Stockholm så då fick den väl åka med då. Vi brakade iväg på fredag mitt på dan och efter lite stopp kom vi fram till dottern och hennes gosse. De hade saker på g med att söka jobb och vi ville göra stan så vi kastade in packningen och tog T-bana in till stan. Där styrde vi stegen mot närmaste Teliabutik och efter lite väntande drog jag fram telefon och försäkringspapper ur fickan. 
"Jaaaa, men hmmmm.... " sa tjejen vi fick hjälp av.
"Alltså, om ni vill ha mobilen snabbt så kan ni åka till vår verkstad. DÅ får ni den på fyra timmar" säger tjejen.
"Ok, men hinner de verkligen få den klar i dag då, klockan är ju rätt mycket" säger vi
"Ja, ooo ja!" säger bruttan.
"Men OM de inte hinner, då skickar de den på posten va!?"
"Nä, det gör de ju inte förståss..."
"Har de öppet i morgon?"
"Nä, det har de ju inte förståss..."
"Men om vi lämnar den här, då skickar ni den när den är klar va?!"
"Näää, man måste ju hämta den själv..."

MEN GAAAHHHH....


Vi tog T-bana till verkstaden. 
Den låg vid dotterns place.

Där halade vi fram papper och lur och fick ett frågetecken tillbaka.
"Ehhhh... ni ska ju EGENTLIGEN gå in i en Teliabutik innan ni kommer hit och göra en anmälan, åsså ska de skicka ett SMS till oss...."
"Jamen.... vi HAR ju varit i en Teliabutik och de skickade hit oss....
Nåja, hon tog papper och lur och kikade lite. Sen bad hon oss vänta och kom så tillbaka efter en stund och meddelade att de inte FÅR laga den.

Dels hade jag ju lagat den på ett icke korrekt sätt och DESSUTOM saknades ju hemknappen! 
Hemknappen MÅSTE man ha om man ska kunna laga telefonen. Utan hemknapp ingen lagning. 
Oerhört dumt och hur fan ska man kunna veta det?

Ärende ej uträttat. Jag såg mej om efter en yxa för att kunna slå sönder det som var kvar av telefonen. 
Hittade ingen yxa så jag stoppade ner den i fickan istället.


Jaja, jag har ju ändå kvar den gamla skapligt fungerande mobilen.
Ända fram till i söndags. 

DÅ gick det plötsligt bara att snacka i den om man hade högtalarläget på och jag fick liksom nog.

Gossen och jag åkte till Valbo och jag köpte en ny mobil som jag betalade kontant, ingen bindningstid här inte. 6000:- kostade aset och jag blir arg bara jag tänker på det men den är onekligen finfin och bra på alla de sätt.


Ni vet hur det är när man har nåt lite nytt, det är kul och på måndag morgon ringde det så jag svarade glatt.

"Hejsan ANNIQA, jag heter... och ringer på uppdrag av Telia. Hur tycker du att det fungerar med ditt Teliaabonemang?"
"Ehhhh... nu blev jag allt lite tagen på sängen, hur menar du nu?" säger jag

"Jo, jag ser att du nu betalar 400:-/mån för ditt abonemang och telefon och det kan vi sänka till 360:-/mån och då får du dessutom en HELT NY TELEFON HELT GRATIS.

...

...

...

...


"ALLTSÅ NU TROR JAG TAMEJFAN ATT JAG FÅR EN HJÄRTINFARKT!" sa jag och drog snabbt att jag är så inåthelvete jädra sur och missbelåten och att HAN HADE VÄL KUNNAT RINGT LITE TIDIGARE....


Han önskade mej en trevlig dag och till och med trevlig påsk.


Jag önskade inte det tillbaka.

 
 
Ingen bild

Mats

23 mars 2016 23:13

Det är till att ha flax! Glad Påsk säger då jag iaf :)
Kram
Mats

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anniqa - Fredag 8 mars 06:24


SÖNDAG Knut träffar sin kompis Emma på simskolan (babysim, men det låter så barnsligt säger Knutte...) Knut och Emma hälsar på varann och snackar ut om vad som hänt sen sist. Det kan vara vad de fått smaka för konstig mat, hur de upplever att...

Av Anniqa - Lördag 27 jan 10:00


Det ÄR allt lite bökigt att veta vad som är vad i hyllorna på affären här i Geneve men även här hemma i hyllor och skåp då det här är den fransktalande delen av landet och de envisas med att skriva etiketter och annat på franska. -Rätt logiskt med ta...

Av Anniqa - 2 oktober 2023 16:19

Hittade en liten sak jag skrivit om resan till Kreta 2004  i en mapp döpt "NOSTALGI" i min dator.   Jag, barnets far och dottern nästan 12 år drog iväg på semester till Kreta och med oss hade vi även mamma/mormor. Det var en trevlig resa med myck...

Av Anniqa - 10 juni 2023 07:18

Jag sov bra även denna natt på soffan och Jennie sov också skönt med behaglig temperatur i sovrummet. Jag hann med en kopp kaffe och nåt varv på stickningen innan jag hörde hur Jennie var i farten med att packa upp mera kläder och saker. Jag hade riv...

Av Anniqa - 10 juni 2023 07:12

Jag sov som en stock.   Svalt och skönt och jag behövde inte oroa mej för att störa Jennie med mitt snarkande. Så otroligt irriterande med folk som snarkar och nu är jag rädd att jag blivit en av dem som irriterar. Det krävs liksom inte mycket fö...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards